Ovulační test (1ks)

9,00 

Není skladem

Category:

Ovulační test zjišťuje hladinu lutenizujícího hormonu (LH), která se zvyšuje těsně před očekávanou ovulací. Ovulace proběhne v následujících 24 až 48 hodinách po pozitivním výsledku testu. Testuje se moč. Optimální počet je 8ks na 1 cyklus. Toto množství odpovídá potřebě pro začátečníky. Po namočení proužku do vzorku moči dojde k jejímu nasáknutí přes membránu. Když je hladina LH dostatečně vysoká (pozitivní test), objeví se testovací čárka shodné intenzity jako kontrolní čárka testu. Je-li výsledek negativní, testovací čárka se neobjeví, popř.je slabě vidět. Ke kontrole funkčnosti proužku slouží kontrolní čárka, která se objeví vždy, pokud je test proveden správně. Návod ke…

Popis

Jak funguje ovulační test?
Zjišťuje hladinu lutenizujícího hormonu (LH), která se zvyšuje těsně před očekávanou ovulací. Ovulace proběhne v následujících 24 až 48 hodinách po pozitivním výsledku testu. Testuje se moč. Optimální počet je 8ks na 1 cyklus. Toto množství odpovídá potřebě pro začátečníky. Po namočení proužku do vzorku moči dojde k jejímu nasáknutí přes membránu. Když je hladina LH dostatečně vysoká (pozitivní test), objeví se testovací čárka shodné intenzity jako kontrolní čárka testu. Je-li výsledek negativní, testovací čárka se neobjeví, popř.je slabě vidět. Ke kontrole funkčnosti proužku slouží kontrolní čárka, která se objeví vždy, pokud je test proveden správně.

NÁVOD K POUŽITÍ
K provedení testu budete potřebovat:
1. čistý a suchý kelímek nebo skleničku na moč
2. Hodinky
K provedení ovulačního testu se používá moč odebraná v průběhu dne, nejdříve v 10:00 (nepoužívá se první ranní moč). Před odběrem vzorku moči doporučujeme přibližně na dvě hodiny omezit příjem tekutin, aby moč nebyla příliš zředěná a v důsledku toho test falešně negativní.

JAK PROVÉST TEST ?
(Stručný obrazový návod je uveden na každém obalu ovulačního testu.)
1. Testovací proužek a testovaná moč musí mít pokojovou teplotu.
2. Vyjměte testovací proužek z obalu.
3. Testovací proužek uchopte za barevný plastový konec tak, aby směřoval šipkou dolů, a kolmo jej ponořte do vzorku moči přesně po rysku s označením MAX. Po asi 10 vteřinách testovací proužek vyjměte a položte jej vodorovně na suchou, čistou, nesavou plochu.
Upozornění: Testovací proužek nikdy neponořujte nad vyznačenou hranici maxima – test by nebyl přesný.
4. V případě dostatečné hladiny LH se objeví pozitivní výsledek v průběhu 1 minuty. Definitivní výsledek testu čteme po 10 minutách. Výsledek odečítaný po více než 30 minutách se nedá považovat za spolehlivý.